29-10-08

Hamburger gezonder dan een spiegelei

Klik en bekijk de link:

hand7_beneden

http://www.standaard.be/video/videoPlayer.aspx?videoId=62008

Volledige tekst:

Hamburger gezonder dan een spiegelei

Broccoli, groene bonen, kiwi's en sinaasappels zijn de gezondste voedingsmiddelen. Dat zeggen Amerikaanse wetenschappers.
Aan de hand van 30 parameters zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid vitamines, vezels en vetten stelden die een index samen waarop je kan zien hoe gezond of ongezond voedingsproducten zijn.
Gezond eten bevat veel vezels, vitamines, ijzer, calcium en omega 3 vetzuren. Groenten en fruit scoren het beste wat niet wil zeggen dat we nu alleen nog dat mogen eten.

Sarah Noelmans, voedingsdeskundige: We hebben hier echt te maken met een score van dit is gezond, dit is ongezond. Nu, in een gezonde voeding gaat het eigenlijk allemaal om het evenwicht.
Ik vind het helemaal niet slecht om groenten en fruit te gaan promoten maar het is zeker niet de bedoeling om enkel nog die voedingsmiddelen met bijvoorbeeld een score hoger als 50 te gaan eten.

Opvallend, in de index scoort een hamburger beter dan een spiegelei en dan kokosnoot. Chocolademelk, hotdogs, gebak en ijsjes zijn het ongezondst want ze bevatten te veel calorieën, verzadigde vetten en afvalstoffen.

 

 


zie ook =>

http://neerlandais.skynetblogs.be/

http://basicdutch.wordpress.com/ 

 

De commentaren zijn gesloten.